Акафист Святому Духу

0 Comments

 

Акафист

Кондак 1

Прииди́те, ве́рнии, Ду́ха Свята́го просла́вим соше́ствие, И́же от Оте́ческих недр на апо́столов изли́вся я́ко вода́ми, богове́дением покры́ зе́млю, и живоно́сныя благода́ти богоусыновле́ния, и го́рния сла́вы сподобля́ет чи́сте притека́ющих к Нему́, освяща́ет же и обожа́ет зову́щих:

 

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

 

Икос 1

А́нгели на небеси́ све́тлыми хора́ми Ду́ху Свято́му несмолка́емо сла́ву пою́т, я́ко Исто́чнику жи́зни и Све́ту невеще́ственному, боже́ственными мо́лниями мир просвеща́ющему. С ни́ми же и мы прославля́ем Тя, Ду́ше непостижи́мый, за вся я́вныя и та́йныя ми́лости Твоя́, и смире́нно про́сим блаже́ннаго осене́ния Твоего́:

 

Прииди́, Све́те и́стинный и Ра́досте духо́вная; прииди́, росоно́сный О́блаче и Красото́ неизрече́нная. Прииди́, и приими́ я́ко куре́ние благово́нное хвалу́ на́шу; прииди́, и даждь нам вкуси́ти ра́дость явле́ния Твоего́. Прииди́, и сотвори́ сей день днем милосе́рдия Твоего́; прииди́, и возвесели́ нас оби́лием даро́в Твои́х. Прииди́, Свя́тость безме́рная, и вся́ку скве́рну дале́че от нас отжени́; прииди́, ве́чное со́лнце незаходи́мое, и оби́тель Твою́ в нас сотвори́.

 

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

 

Кондак 2

Виде́нием о́гненных язы́ков, во све́те и дыха́нии бу́рнем и радостотво́рнем сни́де Дух Святы́й на апо́столов. Пла́менем Его́ объя́тии, ры́бари мир весь в Це́рковь Христо́ву призва́ша, бе́ды на су́ши и вода́х ра́достно те́рпяще, лю́тых смерте́й не убоя́шася, и во всю зе́млю изы́де веща́ние их: Аллилу́иа.

 

Икос 2

Ча́ша дождеро́дно огнеточи́вая, изли́вшаяся на апо́столов в го́рнице Сио́нстей: Тебе́ пое́м, Тебе́ благослови́м, Тебе́ благодари́м, Бо́же Ду́ше Святы́й, низпосли́ и на нас Прему́дрость Твою́:

 

Прииди́, Освяти́телю и Храни́телю Це́ркви; прииди́, и даждь еди́но се́рдце и еди́ны уста́ ве́рным Твои́м. Прииди́, и воспламени́ на́ше хла́дное и безпло́дное благоче́стие; прииди́, и разжени́ огустева́ющий над земле́ю мрак безбо́жия и нече́стия. Прииди́, и даждь нам вкуси́ти, я́ко Благ еси́; прииди́, и наста́ви нас на вся́ку и́стину. Прииди́, и вся помышле́ния на́ша покор́и влады́честву Твоему́; прииди́, Му́дросте непостижи́мая, и Е́юже ве́си судьба́ми спаси́ нас.

 

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

 

Кондак 3

Та́йна глубоча́йшая, Бо́же Ду́ше непостижи́ме, со Отце́м и Сло́вом Созда́телю всех! Ты укра́сил еси го́рния чины́ а́нгелов во хра́ме непристу́пнаго све́та, Ты воззва́л к бытию́ хо́ры о́гненных свети́л с великоле́пием сла́вы, Ты, плоть и дух в чу́дное еди́нство согласу́я, сотвори́л еси́ род челове́ческий, и вся́кое дыха́ние пое́т Тебе́ хвалу́: Аллилу́иа.

 

Икос 3

А́льфа и оме́га, нача́ло и коне́ц Ты, Ду́ше ве́чный, необъя́тною си́лою паре́ния над вода́ми и стра́шным кругообстоя́нием животвори́л еси́ всех и вся. От живоно́снаго дыха́ния Твоего́ из безви́дныя бе́здны возсия́ла есть неизрече́нная красота́ первозда́ннаго ми́ра. Сего́ ра́ди взыва́ем Ти:

 

Прииди́, Вели́кий и в ма́лом цветке́, и в небе́сней звезде́; прииди́, вся́ким дыха́нием на небеси́ и на земли́ Хва́лимый. Прииди́, Сокро́вище многообра́зных даро́в неисчерпа́емое и Красото́ ве́чная; прииди́, и озари́ мра́чный ха́ос моея́ души́. Прииди́, и благода́тию Твое́ю се́мя жи́зни духо́вныя оживи́ в нас; прииди́, и ду́хом све́та и кре́пости коле́блющееся произволе́ние на́ше утверди́. Прииди́, и в све́тлый о́браз Твой устро́й мра́чное безобра́зие души́ моея́; прииди́, и яви́ нас но́вою тва́рию во Христе́.

 

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

 

Кондак 4

Непостижи́мый и Всеблаги́й! Ты обле́кл еси́ Пречи́стую Де́ву Мари́ю в ослепи́тельный и непристу́пный блеск Твоего́ Божества́, соде́лав Ма́терию Бо́га, Цари́цею а́нгелов, спасе́нием люде́й! Си́лою преми́рною Ты возно́сиши их до тре́тияго небесе́! Ты уязвля́еши их сердца́ красото́ю Небе́сною, влага́я в их ре́чи жгу́чее стремле́ние, влеку́щее люде́й к Бо́гу. Ты обраща́еши после́дних гре́шников, и по́лные го́рняго восто́рга, пою́т они́ Тебе́: Аллилу́иа.

 

Икос 4

Святы́м Ду́хом вся́ка душа́ живи́тся, Его́ си́лою возстано́вятся к обще́нию воскресе́ния вся созда́ния в после́дний час ны́нешняго ве́ка и в пе́рвый бу́дущаго. Тогда́ воздви́гни нас из гробо́в, не к осужде́нию, но к Боже́ственному блаже́нству со все́ми святы́ми и с бли́зкими нам:

 

Прииди́, и изба́ви нас от сме́рти духо́вныя; прииди́, и даждь нам всегда́ па́мять сме́ртную. Прииди́, и пред кончи́ною насы́ти нас Те́лом и Кро́вию Христа́; прииди́, и даждь нам успе́ние ти́хое и с чи́стою со́вестию. Прииди́, и сотвори́ све́тлым на́ше пробужде́ние от сме́ртнаго сна; прииди́, и бу́ди с на́ми, егда́ предста́нем о́ному Стра́шному Судии́. Прииди́, и сподо́би нас уви́дити с ра́достию лику́ющее У́тро ве́чности; прииди́, и я́ко со́лнце просвети́ тогда́ безсме́ртная телеса́ на́ша.

 

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

 

Кондак 5

Услы́шав глас Твой: а́ще кто жа́ждет, да гряде́т ко Мне и да пие́т, мо́лим Тя, Сы́не Бо́жий, утоли́ на́шу духо́вную жа́жду, даждь нам во́ду живу́ю, изле́й нам от Ду́ха Свята́го Твоего́, да не возжа́ждем во ве́ки, со умиле́нием пою́ще: Аллилу́иа.

 

Икос 5

Нетле́нный и несотворе́нный, ве́чный и ще́дрый Ду́ше, пра́ведных храни́телю и гре́шных очище́ние, свободи́ нас от вся́ких нечи́стых дел, да не пога́снет в нас сия́ние благода́тнаго све́та Твоего́, вопию́щих Ти:

 

Прииди́, Всеблаги́й, и даждь нам умиле́ние и исто́чник слез; прииди́, и научи́ нас покланя́тися Тебе́ Ду́хом и И́стиною. Прииди́, И́стине ве́чная, и уясни́ недоуме́ния ума́ на́шего ску́днаго; прииди́, Жизнь нестаре́емая, и отжени́ от нас прельще́ния кра́ткаго ве́ка сего́. Прииди́, Све́те незаходи́мый, и разсе́й мрак страсте́й на́ших и уны́ния; прииди́, ве́чно ю́ная Си́ло, освежи́ изнемога́ющих чад Твои́х. Прииди́, безконе́чная Ра́досте, и забу́дутся невзго́ды вре́менныя; прииди́, и изсо́хшую зе́млю душ на́ших плодоно́сну покажи́.

 

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

 

Кондак 6

Лику́й, дщерь Све́та, свята́я Ма́ти Сио́н, украша́йся, вели́кая Неве́сто, Небеси́ подо́бная све́тло блиста́ющая вселе́нская Це́рковь Христо́ва, на Тебе́ почива́ет Дух Святы́й, немощна́я врачу́я, оскудева́ющая восполня́я и ме́ртвыя Ду́хом оживля́я, и к ве́чной жи́зни приводя́ всех, досто́йно и пра́ведно о Тебе́ зову́щих: Аллилу́иа.

 

Икос 6

В ми́ре ско́рбни бу́дете, рече́ Госпо́дь. Где обря́щем Отра́ду, и Кто уте́шит нас? Ду́ше Уте́шителю, Ты утоли́ на́ша печа́ли, хода́тайствуй о нас воздыха́нии неизрече́нными, облегчи́ сердца́ моля́щихся Тебе́:

 

Прииди́, сла́дкая Прохла́до тружда́ющихся и обремене́нных; прииди́, Собесе́дниче у́зников и Спу́тниче гони́мых. Прииди́, Пи́ще а́лчущих и нището́ю изнуре́нных; прииди́, Приста́нище си́рым и вдов Утеше́ние. Прииди́, и уврачу́й стра́сти душ и теле́с на́ших; прииди́, и посети́ всех жа́ждущих Твоего́ озаре́ния. Прииди́, и поддержи́ безпо́мощных и сла́бых; прииди́, и научи́ нас в привре́менных ско́рбех обрета́ти наде́жду ве́чныя ра́дости.

 

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

 

Кондак 7

На Свята́го Ду́ха хули́вшему не прости́тся ни в сем ве́це, ни в бу́дущем, рече́ Госпо́дь. Слы́шаще сие́ трепе́щем, да не осу́димся с непослу́шными Тебе́ и богобо́рными; не уклони́ сердца́ на́ша в словеса́ лука́вствия, обрати́ от раско́лов, ересе́й и безбо́жия всех заблу́ждших, и в Це́ркви Пе́рвенец сподо́би во ве́ки веко́в воспева́ти: Аллилу́иа.

 

 

Икос 7

Егда́ отступи́л Дух Святы́й от Сау́ла, тогда́ страх и уны́ние пости́же его́, и тьма отча́яния низве́рже его́ в преиспо́днюю. Та́ко и аз в день уны́ния и ожесточе́ния моего́ да разуме́ю, я́ко несть во мне Бо́га, но даждь мне неосла́бно зва́ти Тя, души́ моея́ Отра́до, до́ндеже свет Твой озаря́ет мя малоду́шнаго:

 

Прииди́, и не отве́ржи мене́ за ропта́ние и нетерпе́ние мое́; прииди́, и умиротвори́ лю́тую бу́рю смяте́ния и раздраже́ния. Прииди́, и успоко́й озло́бленных жите́йскими невзго́дами; прииди́, и смя́гчи се́рдце в день ожесточе́ния и гне́ва. Прииди́, и обле́гчи со́гбенных тя́жестию креста́; прииди́, и сокруши́ ко́зни смуще́ния и страхова́ния духо́в тьмы. Прииди́, и возсия́й нам Свет Твой благи́й; прииди́, и вдохни́ в нас великоду́шие, да терпе́нием спасе́м ду́ши на́ша.

 

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

 

Кондак 8

Спаси́ нас, О́тче Небе́сный! Мы несча́стны и жа́лки, и слабы́, и на́ги духо́вно; да́руй нам зла́то Твое́, огне́м очи́щенное, покры́й нас от сра́ма оде́ждою бе́лою, исцели́ пома́занием Твои́м о́чи на́ша, благода́ть животворя́щаго Твоего́ Ду́ха да сни́дет в нечи́стии сосу́ды душ на́ших, и возроди́т пою́щих: Аллилу́иа.

 

Икос 8

Я́ко Вавило́нская ба́шня ру́шится сча́стье земно́е, жа́лки вся начина́ния челове́ческия! Бла́го мне, я́ко смири́л мя еси́, я́ко откры́л еси́ мне в согреше́ниих и паде́ниих мои́х всю сла́бость и ничто́жество мое́! Без Тебе́ не мо́жем твори́ти ничесо́же, но благода́тию Твое́ю упова́ем спасти́ся:

 

Прииди́, Прему́дрый Строи́телю жи́зни; прииди́, да разуме́ем и мы спаси́тельныя пути́ Твоя́. Прииди́, я́ко мо́лния, и освети́ цель на́шего бытия́; прииди́, и благослови́ вся́кое благо́е начина́ние. Прииди́, и бу́ди Помо́щником в до́брых дела́х; прииди́, озаря́я в час недоуме́нный. Прииди́, да́руя дух покая́ния, да отвратя́тся тем гряду́щия на мир бе́ды; прииди́, и научи́ нас при́сно твори́ти во́лю Твою́.

 

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

 

Кондак 9

Та́ко возлюби́ Бог мир, я́ко и Сы́на Своего́ Единоро́днаго дал еси́, И́же от Ду́ха Свята́го и Мари́и Де́вы вочелове́чився, кро́вию Свое́ю весь мир искупи́л, на Кресте́ простира́я Зижди́тельныя ру́цы до звезд; те́мже всю тварь свободи́, чад Бо́жиих соде́ла. Сего́ ра́ди Отцу́ Возлю́бленному, Сы́ну Искупи́вшему и Ду́ху Освяща́ющему пое́м: Аллилу́иа.

 

Икос 9

Дух Животворя́щий, я́ко го́лубь соше́дый на Христа́ во Иорда́не, опочи́л есть и на мне при купе́ли креще́ния, но помрачи́ся добро́та Его́ от тьмы грехопаде́ний мои́х. Я́ко пу́тник заблу́ждшийся но́щию в лесу́ ожида́ет зари́, та́ко и аз жа́жду луче́й Твои́х, Бла́же, да не поги́бну до конца́:

 

Прииди́ ко мне, запечатле́нному стра́шным и великоле́пым и́менем Твои́м; прииди́, и даждь ми зре́ти моя́ прегреше́ния. Прииди́, и обле́гчи со́весть му́чимую, неща́дно пали́мую; прииди́, обнови́ омраче́нный Твой о́браз. Прииди́, и разсе́й грехо́вная виде́ния; прииди́, и научи́ сострада́ти чужде́му го́рю. Прииди́, и подви́гни мя люби́ти вся́кое созда́ние Твое́; прииди́, и возда́ждь ми Ра́дость Спасе́ния Твоего́.

 

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

 

Кондак 10

Дух Святы́й возражда́ет в жизнь ве́чную, Дух Святы́й вдохновля́ет му́чеников, венча́ет пра́ведников, связу́ет соста́в Церко́вный, хлеб и вино́ соверша́ет Те́лом и Кро́вию боже́ственными. О Глубино́ бога́тства и прему́дрости Бо́жией! Да́руй нам Вене́ц Твои́х даро́в, всепроща́ющую ве́чную Любо́вь, скорбя́щую за враго́в, хотя́щую всем спасти́ся, да озаре́ннии Е́ю, я́ко ча́да Све́та пое́м: Аллилу́иа.

 

Икос 10

Кто нас отлучи́т от Любве́ Бо́жией? Скорбь ли, или теснота́, и́ли гоне́ния, и́ли глад, и́ли нагота́, и́ли бе́ды, или меч? А́ще и всего́ лиши́мся на земли́, и́мамы насле́дие неувяда́емое на небеси́. Но да́руй нам, Го́споди, люби́ти Тя не сло́вом и́ли язы́ком, но и́стинным де́лом и по́двигом всея́ жи́зни:

 

Прииди́, Ду́ше всеси́льный, и умно́жи в нас всепобежда́ющую ве́ру; прииди́, и даждь нам непреста́нное горе́ние моли́твенное. Прииди́, да не охладе́ет любо́вь на́ша в среде́ беззако́ния; прииди́, и не даждь нам отпа́сть во дни гоне́ния и посмея́ния ве́ры. Прииди́, и сохрани́ нас от непоси́льных искуше́ний и собла́знов; прииди́, и оживи́ сердца́ на́ша кропле́нием Росы́ Твоея́. Прииди́, и непосты́дное упова́ние на ми́лость и по́мощь Бо́жию всели́ в нас; прииди́, уврачу́й, освяти́ и возста́ви нас, Бла́же, Твое́ю благода́тию.

 

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

 

Кондак 11

Та́ко глаго́лет Госпо́дь: излию́ от Ду́ха Моего́ на вся́ку плоть, и прореку́т сы́нове и дще́ри ва́ши, и ю́ноши ва́ши виде́ния у́зрят, и ста́рцы со́ния уви́дят. Ду́ше всежела́нный, даждь хотя́ еди́ную от крупи́ц с трапе́зы сыно́в утеше́ния Твоего́ и нам, пла́менно зову́щим: Аллилу́иа.

 

Икос 11

А́ще и на кра́ткое мгнове́ние, я́ко блиста́ние мо́лнии Ты возсия́еши в тайнике́ души́, но незабве́нно есть Светоли́тие Открове́ния Твоего́, от Него́ же стра́шным и боголе́пным измене́нием преобража́ется бре́нное естество́. Сподо́би еще́ в земно́м житии́ чи́стым се́рдцем узре́ти Тя и нам, моля́щимся Тебе́:

 

Прииди́, светопода́тельная Мо́лние ве́чности; прииди́, и озари́ нас невече́рним Сия́нием Твои́м. Прииди́, Сокро́вище смиренному́дрых и Весе́лие кро́тких; прииди́, Водо́ жива́я и прохла́дная среди́ зно́я страсте́й. Прииди́, и́бо вдали́ от Тебе́ несть ра́дости ни поко́я; прииди́, и́бо с Тобо́ю всю́ду Небе́сное Ца́рство. Прииди́, и возгре́й Любо́вь Бо́жию в охладе́вших сердца́х на́ших; прииди́, и напечатле́й в ду́ши Солнцеви́дный Лик Твой.

 

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

 

Кондак 12

Бла́гости Реко́ неистощи́мая, Ду́ше, грехо́в Разреши́телю, приими́ моле́ния на́ша о всем ми́ре, о ве́рующих и неве́рующих, и о сына́х противле́ния, всех приведи́ к ве́чному Ца́рствию Святы́я Тро́ицы, да упраздни́тся Тобо́ю и после́дний враг смерть, и мир, возрожде́нный очисти́тельным огне́м, воспое́т но́вую песнь безсме́ртия: Аллилу́иа.

 

Икос 12

Зрю Ду́хом Град Бо́жий, Иерусали́м Небе́сный, я́ко Неве́ста укра́шенный, солнцеви́дный, торжеству́ющий, слы́шу ликова́ние пра́ведных на Трапе́зе Госпо́дней, и гла́сы а́нгелов, и Пресве́тлаго Го́спода посреде́ избра́нных Свои́х! Се, отбеже́ боле́знь и печа́ль и воздыха́ние. Царь Небе́сный, седмери́цею даро́в Свои́х сподо́би нас Сия́ ве́чныя Ра́дости в Бо́зе зову́щих Ти:

 

Прииди́, Царю́ Небе́сный, и седмери́цею даро́в Твои́х нищету́ на́шу духо́вную покры́й; прииди́, и Ду́хом ве́дения и благоче́стия сердца́ на́ша умили́. Прииди́, и возбуди́ в нас жа́жду загро́бнаго бытия́; прииди́, и запечатле́й в ду́ши ча́яние Жи́зни нетле́ннаго ве́ка. Прииди́, и откро́й нам Ра́дость гряду́щаго Ца́рствия; прииди́, и даждь нам снегосве́тлую Ри́зу чистоты́. Прииди́, и возьми́ нас на брак А́гнчий; прииди́, и сподо́би в ве́чней сла́ве Твое́й ца́рствовати.

 

Прииди́, Уте́шителю Ду́ше Святы́й, и всели́ся в ны.

 

Кондак 13

О Светоно́сная Пучи́но спаса́ющей Любве́, Ду́ше Животворя́щий, согре́й Дыха́нием Божества́ Твоего́ оледене́вший в беззако́ниих род челове́ческий, Си́лою непостижи́мых су́деб Твои́х ускори́ поги́бель зла, и яви́ ве́чное Торжество́ Боже́ственныя Пра́вды, да бу́дет Бог вся́ческая и во всех, и вся́ко коле́но небе́сных и земны́х и преиспо́дних да воспое́т: Аллилу́иа.

 

Се́й конда́къ глаго́лется три́жды. Та́же Икосъ 1‑й и Конда́къ 1‑й

 

Моли́тва пе́рвая

Царю́ Небе́сный, Уте́шителю Всеблаги́й, Ду́ше И́стины, от Отца́ предве́чно исходя́й и в Сы́не вы́ну почива́яй, незави́стный Исто́чниче дарова́ний боже́ственных, разделя́я их коему́ждо, я́коже хо́щеши, И́мже и мы недосто́йнии освяти́хомся и назна́менани есмы́ в день креще́ния на́шего! При́зри на моли́тву раб Свои́х, прииди́ к нам, всели́ся в ны, и очи́сти ду́ши на́ша, да бу́дем угото́вани в жили́щи Пресвяты́я Тро́ицы. Ей, о Всеблаги́й, не возгнуша́йся на́шея нечистоты́ и ран грехо́вных, но исцели́ я всеврачу́ющим Пома́занием Твои́м. Просвети́ наш ум, да разуме́ем суету́ ми́ра и я́же в ми́ре, оживи́ на́шу со́весть, да немо́лчно возвеща́ет нам я́же подоба́ет твори́ти и я́же отмета́ти, испра́ви и обнови́ се́рдце, да не источа́ет день и нощь помышле́ний злых и жела́ний неподо́бных. Укроти́ плоть и угаси́ росоно́сным Дыха́нием Твои́м пла́мень страсте́й, и́мже помрача́ется в нас драгоце́нный О́браз Бо́жий. Ду́ха пра́здности, уны́ния, любонача́лия и праздносло́вия отжени́ от нас, пода́ждь же нам Ду́ха любве́ и терпе́ния, Ду́ха кро́тости и смире́ния, Ду́ха чистоты́ и пра́вды, да испра́вив разсла́бленная сердца́ и коле́на, неле́ностно тече́м по пути́ за́поведей святы́х, и та́ко избега́я вся́каго греха́ и исполня́я вся́ку пра́вду, сподо́бимся улучи́ти кончи́ну ми́рну и непосты́дну, вни́ти в Иерусали́м Небе́сный, и Та́мо покланя́тися Тебе́ ку́пно со Отце́м и Сы́ном, поя́ во ве́ки веко́в: Тро́ице Свята́я, сла́ва Тебе́. Ами́нь.

 

Моли́тва ина́я

Ду́ше Святы́й! Всю Вселе́нную Собо́ю наполня́яй, и всем Жизнь подава́яй, от скве́рных же челове́к удаля́яйся, смире́нно молю́ Тя: не гнуша́йся нечистоты́ души́ моея́, но прииди́ и всели́ся в мя и очи́сти мя от вся́кия грехо́вныя скве́рны. Да по́мощию Твое́ю про́чее вре́мя живота́ моего́ поживу́ в покая́нии и творе́нии дел благи́х, и та́ко просла́влю Тя со Отце́м и Сы́ном во ве́ки веко́в. Ами́нь!

 

 

Полезная статья? Сохраните в закладках и поделитесь с друзьями в соцсетях - нам будет приятно:-)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Related Post

Канон Святому ДухуКанон Святому Духу

0 Comments

  Канон Творение преподобного Феофана. Песнь 1 Ирмос: Горькия работы избавлься Израиль, непроходимое пройде, яко сушу, врага зря потопляема, песнь, яко Благодетелю, поет Богу, чудодеющему мышцею высокою, яко прославися. Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе. Божественный Душе Святый, Иже всем разделяяй дарования и вся творяй

Акафисты

Акафист перед иконой Божией Матери «Избавительница от бед»Акафист перед иконой Божией Матери «Избавительница от бед»

0 Comments
Акафист Избавительнице от бед страждущих

  О чудотворном образе Богородицы «Избавительница от бед Ташлинская»: явление, почитание и чудеса в наши дни Акафист: в чем сила и польза Кондак 1 Возбрани врагом нашим озлобляти нас и от Господа нашего отлучати конечне и научи нас пети Тебе, Богородице, весело: Радуйся, от горя,

Акафисты

Акафист благодарственный «Слава Богу за всё»Акафист благодарственный «Слава Богу за всё»

0 Comments
Акафист "Слава Богу за всё"

  Акафист «Слава Богу за всё», вернее, его название точно повторяет слова, сказанные свт. Иоанном Златоустом перед кончиной. Патриарх Константинопольский умирал, несправедливо изгнанный с престола, оболганный, опороченный, постоянно унижаемый. Умирал, благодаря Создателя. Те, кто молится этими словами во время житейских бурь, горя, болезни – подражают

Акафисты